Mi az a PennyBack Platform?

Utolsó változtatás:2014.07.19.

A Penny Bank Platform egy új innovatív univerzális online applikáció a vásárlói hűségprogramok szervezésére és lebonyolítására, a vásárlások utáni visszatérítések népszerűsítésére „Vásárlói javaslatok” által.

Hogyan valósul meg a visszatérítés?

A visszatérítéseket (cashback) minden vásárlás után a boltokban kiadott számlákon található kóddal (PBIK/PBIC) lehet megvalósítani.

Hogyan rögzítsük a PBIK Kódot?

A PBIK egy egységes számsor, az online pénztárgépek által kibocsájtott számlákon található betűkből (ABC és 1-9) és számokból álló azonosító kód, amely a számla formátumától függően egy vagy több sorban van nyomtatva. Tartalmazhat „-” karaktereket a könnyebb olvashatóság szempontjából. A kódot figyelmesen rögzítse be a bejelentkezés után a Penny Bank Platform oldalán.

Mi a teendő ha a PBIK Kód elmosódott vagy olvashatatlan valamilyen okból, illetve ha a PennyBack elutasítja a hitelesítési kérelmünket?

A számlát szkennelje be vagy fényképezze le és küldje be a technikai szolgálatnak ellenőrzésre aki segíteni fog Önnek a hitelesítés folyamatában.

A hibás PBIK bevitel miatt a felhasználói fiókom blokkolt, mi a teendő?

Ha több alkalommal egymás után hibásan próbál rögzíteni PBIK kódot a Felhasználói fiókja ideiglenesen (15 perces időtartamra) blokkolva lesz. Ez biztonsági szempontból szükséges, hogy megakadályozza az illetéktelen személyeket akik nem létező kódokat próbálnak rögzíteni a rendszerben. Kérjük várja ki a fiókja de- blokkolását és próbálkozzon újra a bevitellel. Ha a továbbiakban is problémái vannak kérjen technikai segítséget.

Mi a visszatérítés összege?

Az összege nagyságrendje a szerződött partnertől függ, és a számla végösszegéből számolódik ki, Általában 0,5% tól indul.

Mi szükséges a Felhasználói fiók nyitásához?

Egy hiteles és működő e-mail címre van szüksége, valamint a Személyes adataira (vezetéknév, utónév és pontos lakcím). Ezekre az adatokra akkor lesz szüksége ha fel akarja használni a megtakarított összeget.

Ingyenes a PennyBack Platform használata?

Igen a Felhasználói fiók nyitása és a használata teljesen ingyenes.

Hogyan használható fel a megtakarított összeg?

Ahhoz hogy a megtakarított összeget felhasználja egy kérelmet kell indítani a felhasználásra. A kérelmet minden partner cégre külön-külön kell megtenni, a kérelmet akkor lehet indítani ha a partner cég által meghatározott minimális visszatérítési összeget elérte. (partnerenként változik)

Az egyik Penny Bank Partnernél felhalmozott megtakarítás átvihető -e egy másikPenny Bank Partnerhez?

Nem. A visszatérítés Penny Bank Partnerenként kell gyűjteni és nem átvihető.

Mikor lehet benyújtani az igényt a megtakarítás felhasználására?

A kérelmet bármikor el tudja indítani a hét folyamán. Minden kérelem vasárnap 23:59-kor kerül feldolgozásra.

Mi történik a megtakarítással ha nem indítunk kifizetési kérelmet?

A megtakarítás átvitelre kerül a következő elszámolási hétre veszteség nélkül. A pénze nem veszik el, folytathatja a takarékoskodást egészen addig ameddig nem kéri a kifizetést.

Mi az a vásárlási utalvány?

Amikor az Ön igénye feldolgozásra kerül kap egy vásárlási utalványt, amellyel el kell menni abba az üzletbe ahol a megtakarításait gyűjtötte, és be kell váltani az utalványt.

Mikor és hogyan kapom meg az utalványt?

Két lehetőség van:
a) ha a PennyBack Platform-tól kapja,
b) ha Penny Bank Partner cégtől kapja
Az első esetben az utalvány minden pillanatban a rendelkezésére áll, a felhasználói fiókjában a feldolgozott felhasználási igények között. Az utalványt Ön nyomtatja ki és mehet vele a Penny Bank Partner céghez hitelesíteni és beváltani.
A második esetben a Penny Bank Partner cég az utalványt megküldi az Ön postai címére.

Az igénye feldolgozása után tájékoztatjuk, hogy melyik módon kapja meg az utalványát

Átruházható-e az utalvány?

Nem. Az utalvány a bemutatóra érvényes. Az adatainak a felhasználói fiókból meg kell, hogy egyezzenek az utalványon szereplő adatokkal. A Penny Bank Partner cég személyzetének joga van Öntől kérni, hogy azonosítsa magát ha felmerül az illetéktelen felhasználás gyanúja.

Beváltható-e pénzre az utalvány?

Nem. Az utalvány kizárólag csak árú, illetve szolgáltatás kifizetésére használható, készpénzre nem váltható be,ha az utalvány értéke magasabb mint a megvásárolt árú értéke a különbség akkor sem fizethető vissza készpénzben. Az árú értékének mindig magasabbnak kell lenni mint az utalvány értéke.

A barátaim meghívásával is tudom növelni a megtakarításomat?

Igen. Amennyiben a barátait is meghívja az Ö vásárlásaik után is, (azaz csak a rendszerben hitelesített számlák után) tud visszatérítést megvalósítani. Ön a barátai és az ismerősei vásárlása után is visszatérítést fog kapni, egészen a 3. szint mélységéig, tehát a barátainak, az ismerőseinek, az ismerősei vásárlásai után is jogosultságot szerez pénzvisszatérítésre.
Ezzel a módszerrel olyan partnereknél is tud visszatérítést igényelni, (azaz keletkezik megtakarítása) amelyeknél Ön még nem is vásárolt, illetve nem rögzített tőlük semmilyen számlát!